Wednesday, October 17, 2012

► Σπάθες Σούσι

Hairtail Sushi


Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο –ειδικά τώρα που θα αρχίσουν να κρυώνουν τα νερά (ελπίζουμε) – να πιάνονται σπάθες στο spinning ή στο shore jigging.

Ειδικά σε μέρη όπου τα νερά είναι βαθιά ή βαθαίνουν απότομα κοντά στην ακτή και κυρίως τις βραδινές ώρες οι πιθανότητες αυξάνονται κατά πολύ. 



Αν και δεν το είχαμε σε μεγάλη ‘υπόληψη’ η σπάθα είναι ένα νόστιμο ψάρι και μαγειρεύεται με διάφορους τρόπους.

Ένας  τρόπος βρώσης της σπάθας,  τον οποίο  δεν γνωρίζαμε, μας ‘περιγράφει’ το παρακάτω βίντεο. Πως δηλαδή θα την φιλετάρουμε  και θα την κάνουμε σούσι.



Όποιος δεν γνωρίζει και ρωτήσει κάποιον παλιό ψαρά θα μάθει ότι ‘σούσι’ τρώγαμε πάντα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τα φρέσκα παλαμιδάκια και ρίκια. Ο όρος σούσι χρησιμοποιείται λόγω μόδας.

Καλή όρεξη..... 
 

No comments:

Post a Comment