Friday, January 04, 2013

► Σιλικονούχα al dente


Ένα από τα πλεονεκτήματα των μαλακών τεχνητών ή σιλικονούχων όπως τα αναφέρουμε στην Ελλάδα, είναι η φυσική παρουσίασή τους αποτέλεσμα της κίνησης την οποία προκαλεί το υλικό κατασκευής τους.

Υπάρχουν περιπτώσεις όμως όπου μια αγορά ενός σιλικονούχου δεν μας «βγήκε» όπως λέμε επειδή για παράδειγμα το παραγγείλαμε από κάποιο e-shop χωρίς τη δυνατότητα να το έχουμε δει από κοντά πιο πριν και μας προέκυψε πιο σκληρό από ότι θα θέλαμε.

Επιπλέον υπάρχουν και εξειδικευμένες περιπτώσεις πλεύσεων όπως για παράδειγμα όταν επιθυμούμε να δουλέψουμε swimbaits με πολύ χαμηλή ταχύτητα και η ουρά δεν «ακούει».

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος τόσο για να ζωντανέψετε αυτά τα δολώματα όσο και για να βελτιώσετε την κίνηση των δολωμάτων που ήδη έχετε αποφεύγοντας πιο δραστικές επεμβάσεις όπως το χαράκωμα των τεχνητών. 

Βράστε τα!!! 

Ναι σωστά ακούσατε. Η τοποθέτηση των μαλακών δολωμάτων σε βραστό νερό μπορεί να δώσει από κάτι έως πολλά παραπάνω στην κίνησή τους.

Ο τρόπος είναι υπερβολικά απλός. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε νερό και το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας. 

 

Όσο το νερό βράζει και ανάλογα με το σιλικονούχο που έχουμε επιλέξει μπορούμε να το εμβαπτίσουμε όλο εάν αυτό είναι stickbait ή worm ή κάτι ανάλογο:


μπορούμε όμως να εμβαπτίσουμε μόνο το μέρος που μας ενδιαφέρει όπως παράδειγμα την ουρά στα swimbait:

 
Ο χρόνος που τα κρατάμε στο νερό είναι ανάλογος του κάθε δολώματος (μέγεθος και υλικό κατασκευής) και χονδρικά κυμαίνεται από 10 – 30 δευτερόλεπτα. Συνήθως αυτό το χρονικό διάστημα αρκεί αλλά εάν διαπιστώσουμε το αντίθετο επιμένουμε για καμιά 10αριά ακόμα δευτερόλεπτα αφού το δόλωμα έχει κρυώσει λίγο έως επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το νερό θα πρέπει να είναι συνεχώς σε βράση. Εάν βγάλουμε το κατσαρολάκι από το μάτι ή κλείσουμε την κουζίνα δύσκολα θα επιτύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Ανάλογα με την περίπτωση μπορούμε να τεντώσουμε και τις ουρές των τεχνητών μας οι οποίες θα «πάρουν» λίγο σε μήκος και θα προσθέσουν ακόμα ρεαλιστικότερη κίνηση. Προσοχή μόνο να μην το παρακάνουμε και κόψουμε το ψαράκι. 


Κατά τη διαδικασία τα σιλικονούχα καλό  θα είναι να τα έχουμε δολώσει σε αγκίστρι ή μολυβοκεφαλή ώστε να μπορούμε να τα χειριστούμε με κάποια λαβίδα χωρίς κίνδυνο να καούμε είτε από το καυτό νερό είτε από τους ατμούς του. Αυτό δεν ισχύει βέβαια σε rigged σιλικονούχα (δολώματα με ενσωματωμένη μολυβοκεφαλή).

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου από υπερβολική έκθεση στο βραστό νερό τα δολώματα θα αποκτήσουν μια κολλώδη αίσθηση στο χέρι μας. Αυτό αφορά κυρίως βαμμένα εξωτερικά μαλακά τεχνητά, δεν είναι κακό και έχει να κάνει περισσότερο με την αίσθηση την ίδια παρά με την αποτελεσματικότητά τους.

Η αίσθηση που αφήνει ο χειρισμός αυτός δεν μεταφέρεται ούτε με φωτογραφίες ούτε καν με video. Θα πρέπει να το δοκιμάσετε και μόνοι σας για να διαπιστώσετε τα οφέλη στην συμπεριφορά των δολωμάτων σας.

Είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει απόλυτα.



3 comments:

takis_koll said...

mou anoikses thn oreksh.....

Lure Planet said...

Καλά μαγειρέματα φίλε μου...

Anonymous said...

Τι λες τώρα, ρε φιλαράκι ?

Post a Comment