Tuesday, November 27, 2012

► Ψάρεμα με τεχνητά δολώματα. Begginers #1



Αρχάριος. Ακούγεται υποτιμητική σαν λέξη έτσι δεν είναι? Φυσικά και όχι. Κανένας δεν γεννήθηκε σε αυτή τη ζωή γνωρίζοντας τα πάντα. Όλοι ξεκινήσαμε να μπουσουλάμε, μετά σηκωθήκαμε στα δύο μας πόδια και στο τέλος αρχίσαμε να τρέχουμε. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι.




Το πάθος για μια καλή ψαριά, για ένα αλίευμα-τρόπαιο όμοιο με αυτά που βλέπαμε και λιγουρευόμασταν σε διάφορες ιστοσελίδες (αλλά και περιοδικά αλιείας) μας οδήγησαν να κάνουμε μεγάλα άλματα όσον αφορά τα διάφορα στάδια εκμάθησης κάποιας τεχνικής, μερικά από τα οποία (στάδια) παραλείψαμε τελείως.



Στην περίπλοκη αυτή διαδικασία κάποια στιγμή παρεμβλήθηκε το internet και παρεμβλήθηκε βίαια προσφέροντας στους ψαράδες έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών ο οποίος όπως ήτανε φυσικό κατέστη πολύ δύσκολο να αφομοιωθεί με τον τρόπο που έπρεπε. Πληροφορίες πολλές φορές ορθές αλλά άλλοτε διάσπαρτες, άλλοτε ανακριβείς, άλλοτε ελλιπείς, άλλοτε κατευθυνόμενες.

Στην σειρά των άρθρων που θα ακολουθήσουν θα προσπαθήσουμε να βάλουμε όσο το δυνατόν σε μια τάξη κάποιες πολύ βασικές γνώσεις που θα πρέπει να έχει ο νέος ψαράς ο οποίος αποφασίζει να ασχοληθεί με το ψάρεμα με τεχνητά δολώματα ώστε να δημιουργήσει τις σωστές βάσεις και μια συνέχεια στην εκμάθηση του τεχνικού κομματιού του λεγόμενου στην Ελλάδα spinning

Δεν πρόκειται να σας κουράσουμε με υπερ-λεπτομερείς αναλύσεις επί αναλύσεων. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Από τη στιγμή που ένας ψαράς κάνει κτήμα του ορισμένες θεμελιώδεις γνώσεις θεωρούμε ότι μπορεί και μόνος του να εξελίσσεται φιλτράροντας τους τόνους άχρηστων ή κατευθυνόμενων πληροφοριών που κατακλύζουν το διαδίκτυο σε συνδυασμό πάντα με τις δοκιμές στην πράξη. Καλή η θεωρία αλλά και το βρέξιμο των «μαλακών» είναι αυτό που θα φέρει τα αποτελέσματα. 




Καθηγητάδες δεν είμαστε ούτε guru της τεχνικής δηλώνουμε. Κάθε άλλο! Είμαστε κάποιοι από εσάς. Μιλάμε την ίδια γλώσσα. Έχουμε τα ίδια προβλήματα και μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες. Προμηθευόμαστε τον εξοπλισμό μας από τα ελάχιστα που μας περισσεύουν και ψαρεύουμε όταν μας το επιτρέπουν οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις.

Σίγουρα δεν διεκδικούμε βραβείο πρωτοτυπίας. Πολλές από αυτές τις πληροφορίες υπάρχουν ήδη στον παγκόσμιο ιστό. Αυτό που επιχειρούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση όλων των πτυχών του ψαρέματος με τεχνητά δολώματα ώστε ο νεοεισερχόμενος στην τεχνική να γλιτώσει από την ταλαιπωρία της αναζήτησης διάσπαρτων πληροφοριών.

Δεν υπάρχει κανένα αξίωμα στο ψάρεμα, πόσο μάλιστα στο ψάρεμα με τεχνητά δολώματα. Σε ότι θα διαβάσετε υπεισέρχεται σαφώς και το υποκειμενικό κριτήριο αλλά οι ατελείωτες ώρες μπροστά στην θάλασσα, μας έδωσαν τη δυνατότητα να σας παραθέτουμε αυτές εδώ τις αράδες.

Καλή σας ανάγνωση και καλή αρχή σε μια συναρπαστική τεχνική!!!







3 comments:

giorgio m said...

Poli omorfi isagogi. Perimeno tin sinexeia

takis_koll said...

Para poly kalh arxh.........

Lure Planet said...

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.

Post a Comment